HoverAid werkt het hele jaar door in Madagaskar. We werken met afgelegen gemeenschappen langs drie grote riviersystemen in het westen van Madagaskar.

Onze nieuwste projectlocatie is in het noorden, in Maevetanana. Ongeveer vijf uur rijden van de hoofdstad, Antananarivo, ligt deze stad aan de Ikopa rivier, waar een NGO genaamd IMPACT een basis heeft. IMPACT werkt met gemeenschappen langs de rivier en heeft ons gevraagd met hen samen te werken om medische safariklinieken, waterprojecten en in de niet al te verre toekomst, onderwijsprojecten voor de gemeenschap te verzorgen. Voorheen zou het drie dagen lopen zijn geweest, of twee dagen in een kano om bij het dorp te komen; met de hovercraft kunnen we ze er in minder dan drie uur brengen.

Meer dan 40.000 mensen wonen langs de Manambolo rivier, in een extreem geïsoleerd deel van het land, waar de weinige wegen die er zijn, onbegaanbaar worden in het regenseizoen. HoverAid werkt in Ankavandra, de belangrijkste stad in de regio.

Verder naar het zuiden is HoverAid gevestigd in Beroroha aan de Mangoky rivier, waar meer dan 130.000 mensen wonen langs de hoofdrivier en vele zijrivieren, met praktisch geen toegang tot gezondheidszorg.

HoverAid neemt regelmatig teams van artsen mee naar dorpen langs de rivieren, als onderdeel van ons kliniekprogramma ‘Madagaskar Medische Safari’.

In samenwerking met Mission Aviation Fellowship (MAF) brengen we ook dokters naar Anjabetrongo in het zuidwesten, en Ampasinambo en Marolambo in het oosten.

We hebben ook gewerkt in Papoea-Nieuw-Guinea, Nicaragua, Mozambique, Malawi en Zambia en zouden graag ook in andere landen kunnen werken. We willen onze portefeuille van projectlanden graag uitbreiden, maar op dit moment concentreren we ons op het goed doen van Madagaskar.